skip to Main Content

Το μέλλον της οδοντιατρικής είναι εδώ!

Το μέλλον της οδοντιατρικής

Περιεχόμενα Σελίδας

Το Μέλλον Της Οδοντιατρικής

Πλέον έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε έως σήμερα. Για τις περισσότερες οδοντιατρικές εργασίες πρέπει ο ασθενής να υποβληθεί στη διαδικασία των αποτυπωμάτων, τα λεγόμενα «μέτρα». Αυτή είναι για την πλειονότητα των ασθενών μια διαδικασία άβολη έως επίπονη.

Στα ιατρεία μας, αυτή η διαδικασία πλέον αλλάζει. Με τη βοήθεια ενός ενδοστοματικού σαρρωτή (Intraoral scanner) μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την άβολη διαδικασία. Με το scanner αποτυπώνουμε ψηφιακά την περιοχή που μας ενδιαφέρει και τα στέλνουμε στον τεχνίτη μας με ένα απλό email. Αυτά τα δεδομένα που παίρνουμε είναι στην ουσία το παλιό αποτύπωμα.

Για τον ασθενή είναι μια πιο άνετη καθώς και επικοινωνιακή διαδικασία, βλέπει στην οθόνη μας όλα τα στάδια της σάρρωσης. Για τον γιατρό είναι πολύ χρήσιμη διαδικασία,καθώς βλέπει σε πολύ μεγάλη μεγέθυνση την προπαρασκευαστική εργασία που έχει κάνει στον ασθενή. Με αυτόν τον πρωτοποριακό τρόπο δουλειάς γλιτώνουμε χρόνο, και το σημαντικότερο είναι ότι ψηφιοποιείται η διαδικασία κατασκευής της προσθετικής εργασίας (στεφάνες και γέφυρες που στηρίζονται σε δόντια ή εμφυτεύματα), γεγονός που αυξάνει σε σημαντικό βαθμό την εφαρμογή και κατ’επέκταση την ποιότητα της κατασκευής.

Το scanner μας βοηθάει και σε άλλα επίπεδα. Τα δεδομένα που παίρνουμε μπορούμε να τα εισάγουμε σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμού χαμόγελου (Digital Smile Design) που δίνουν την δυνατότητα στον ασθενή και στον γιατρό να οπτικοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα της αποκατάστασης πριν καν αρχίσει η θεραπεία. Μπορούμε επίσης να προβλέψουμε ευκολότερα τις απαιτούμενες πράξεις που χρειάζονται για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με τη βοήθεια του σαρρωτή μπορούμε να βοηθήσουμε τους περισσότερους από τους ασθενείς που χρειάζονται ορθοδοντική θεραπεία. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ορθοδοντικού, κατασκευάζονται νάρθηκες που μετακινούν και «ισιώνουν» τα δόντια χωρίς ο ασθενής να φορέσει σιδεράκια,που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ανασταλτικός παράγοντας για την πλειονότητα των ασθενών.

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα του ενδοστοματικού σαρρωτή είναι ότι τα δεδομένα που συλλέγονται μπορούμε να τα διατηρήσουμε για πάντα. Έτσι, εάν στο μέλλον χρειαστεί να διορθωθεί κάτι στις υπάρχουσες αποκαταστάσεις, μπορούμε πολύ απλά να στείλουμε ξανά τα στοιχεία στον οδοντοτεχνίτη μας και εκείνος να επαναλάβει την εργασία χωρίς να υποβάλλουμε εκ νέου τον ασθενή μας στην διαδικασία των αποτυπωμάτων.

Για κάποιες ειδικές περιπτώσεις χρειάζεται να συνεργαστούμε με κάποια εργαστήρια στο εξωτερικό. Αμερική, Ισραήλ, Γερμανία και Βέλγιο είναι κάποιες από τις χώρες που συνεργαζόμαστε συχνά. Τα δεδομένα που συλλέγουμε με τον ενδοστοματικό σαρρωτή διευκολύνουν σημαντικά σε αυτές τις διαδικασίες.

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει ο καινούργιος τρόπος δουλειάς μας. Στο μέλλον η ψηφιοποίηση της οδοντιατρικής θα επεκταθεί όλο και περισσότερο και εμείς θα είμαστε όπως πάντα παρόντες στις εξελίξεις.

Ελάτε και εσείς να απολαύσετε το μέλλον την οδοντιατρικής ….σήμερα!!!!

Περισσότερα Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Back To Top